24 Kasım 2014 Pazartesi

Bilinçaltındaki Flash'lar .

     Psikologlara gittiğimizde genelde çocukluğumuza inerler yada filmlerden öyle görürüz hep . Hatta komik bile gelir bu bize çoğu zaman . Neden inildiği bellidir ama . Geçmişte bir şeyler zihnimize şok etkileri bırakmıştır , her an da olabilir bu ve bunların hepsi bize duvarlar olurlar zihnimizde , bir şeyler bu flashları tetiklediğinde de  bazen kendimizden kaçmamıza , bazen başkalarından kaçmamıza sebep olurlar . Aklıma gelmeyen daha bir çok tepkiyle de sonuçlanabilirler duruma göre .      Öncelikle bu tarz durumlara anlık tepkilerimizi bir kenara bırakmalıyız o yüzden olduğu anlarda , sakin kalıp düşünmeliyiz . Aynı şekilde , daha önce verdiğimiz bu tepkileri düşünüp , hatırlayıp , o an neyin tetiklediğini bulmalıyız . Örnekler sonsuz sayıda olduğu için , kendiniz bunu biraz düşünerek bulabilirsiniz sizdekinin nasıl olduğunu , neler olduğunu . Bariz bir şey vardır ki , bunlar ne kadar çeşit olurlarsa olsunlar temelinde , kendimizde kabul edemediğimiz , affedemediğimiz , bir şekilde kendi bünyemize kleyemedğimiz , bütünleşemediğimiz konulardır .
     Çözüm basit bu yüzden , Bunlardan kaçmak yerine , bahsettiğim gibi gereği neyse yapmalı ve bunlarla bir bütün halinde yaşamayı , bu bütünlükle gerek sonuna kadar gurur duymalı yada mutlu olabilmeliyiz . Ancak bu şekilde iç huzuru yakalayabilir , hayatımıza kendi engellerimize takılmadan , isteklerimize ulaşmak yolunda rahatça ilerleyebliriz. Hayatınızı daha mutlu , daha heyecanlı , daha şevkle yaşanan ve en önemlisi huzur dolu bir şekilde yaşamanız sizin elinizde .
      Sevdiğim bir sözle sonlandırayım bu yazımı da .. "insanın kendine koyduğu sınırlar dışında hiçbir sınır yoktur ! " 

2 yorum:

  1. Önemli bir noktaya deyinmişsin. Mutlu olmak için bilinçaltımızdaki sınırlarımızı keşfetmek ve yüzeye çıkarmak gereklidir. Psikologlar da buna yardımcı olmaya çalışırlar. Bence de herkes düşünerek küçüklüğündeki bu izlere ulaşabilir.

    YanıtlaSil
  2. Ve kendi keşfetmesi aslında baskasının yardımıyla bulunmasından daha kolay ve kısa zamanda yapılabilir . Hayatımızda yanlışlara yönelten şeyler bunlardan kaynaklı . Olmadığımız bir kişiye dönüştürenler de ..

    YanıtlaSil