19 Aralık 2014 Cuma

Sahte kisilik .

      Kucuklugumzden bu yana , haliyle yasitlarimizla birlikte buyuruz , bu birliktelik guzel deneyimler kattigi gibi kalici olumsuz etikler de birakir benligimizde. Deginmek istedigim nokta ise burada , guzel yanlarimizin karsimizdaki kisilerin bunu kiskanmak vb sebeplerden , alay edilecek birsey muamlesi yaparak , kendimizde benligimizi , ozumuzdeki duygu ve dusunceleri sergileyip sergilememek konusunda kararsiz , cekingen bir hale getirir. Sonuc ise aci ne yazik ki . Ya icine kapanik , cekingen gibi bir bireye donusur kisi yada tamamen farkli bir kisi olmak zorunda kalir. Bu yeni hali , cevredekilerinde ayni olusundan dolayi yada olmasi gerekenin bu oldugu yanlis bir mecburi toplum , topluluk icerisinde bize sosyallik kazandirir. Sahte halimiz o kadar cok getiri saglar ki bize , bazen abartir ve hatta rolumuze cok fazla odaklanmaktan , dusuncesiz , bencil bir hale bile gelebiliriz. Evreleri kisiden kisiye degisir bir cok etkenle beraber. Bi eksik vardir ki , ozumuzde istedigimiz bu olmadigi icin bu halimizle yeterince mutlu olamayiz yada gercekten mutlu olmayiz. Gerek ayni tipte kisilerle iliski icerisinde iken problemler veya mutsuzluklar yasariz kisa surelerde , bazen de bu role asiri kapilmamizin bilincaltindaki mutsuzlugu , ozundeki kisi olmayi tercih eden insanlarla iliski icerisinde iken de bizi bu hale getiren insanlardan birine kendimiz donusmus olarak alay eden yargilayan davranislarimizla problem yasariz bu kisilerle de. Bilincaltimizdaki engellenmislik yaptirir bize de bunu. Gercekten ic huzuru yakalayabilmek ve gercekten mutlu olabilmek icinse , sahtelesmis insanlarin bizi de kendilerine benzetmelerine izin vermeyip , utanmadan cekinmeden , gurur duyarak benligimizi sergileyerek yasamaliyiz . Iste o zaman asil bizi kendimiz oldugumuz icin bir iliski icerisinde olan kisilerle "gercek"leri yasayabiliriz , gercek mutlulugu da ...

4 yorum:

  1. mutsuz olmak için bin türlü bahaneler üreten o kadar çok ki:) kendini yargılaman gerekirken bizler hep karşımızdakini yargılarız.. kötü bir özellik, bunu törpülemeli herkes EGO nun esiri olmamalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişi kendisinde açığa çıkmasından korktuğu yanları yüzünden başkalarını yargılar , onlarla uğraşır . Bunun kendisine bir faydası olmadığı gibi , kendisiyle de ilgilenmediği için mutsuz kalır =)

      Sil
  2. "Kendin olmak nedir?" ve "Neden kendimiz olmalıyız?" sorularına güzel, açıklayıcı bir cevap olmuş.

    YanıtlaSil